KAB – Beseda so spisovateľom

KAB – Beseda so spisovateľom

16. novembra 2023 Off Od ME

Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch organizovala besedu s Marekom Hudecom, autorom knihy „Uzol – vojnový príbeh Nových Zámkov.“ Táto beseda je určite vhodným spôsobom, ako si pripomenúť 79. výročie bombardovania mesta a priblížiť históriu a udalosti tej doby.

Je dôležité, aby sme si pripomínali udalosti minulosti a uctievali pamiatku tých, ktorí prežili ťažkosti vojny. Takéto besedy a podobné podujatia môžu pomôcť uchovať históriu a kultúru daného regiónu a priblížiť ju mladšej generácii. Na besede sa zúčastnili aj naši študenti zo ŠI SZŠ.

AB Könyvtár – könyvbemutató

Az Érsekújvári Anton Bernolák Könyvtár beszélgetést szervezett Marek Hudeccel, az „Uzol – Érsekújvár háborús története“ című könyv szerzőjével. Kétségtelenül egy megfelelő módja annak, hogy emlékezzünk a város bombázásának 79. évfordulójára, és megismertessük a korszak történetét és eseményeit. Fontos, hogy emlékezzünk a múlt eseményeire és tisztelegjünk azok előtt, akik a háborús idők nehézségeit átélték. Az ilyen beszélgetések és események hozzájárulhatnak a régió történelmének és kultúrájának megőrzéséhez, és közelebb hozhatják azokat a fiatalabb generációhoz. A kollégisták figyelemmel és érdeklődéssel hallgatták a könyvbemutatót.